EXXONMOBIL TEREM A KTK-N

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar 2019. szeptember 5-én 13 órától tartotta ünnepélyes tanévnyitó rendezvényét a Dr. Halasy-Nagy József Aulában, melyet követően az ExxonMobil több millió forint értékű támogatásának köszönhetően felújított B316-os terem átadójára is sor került.

Az esemény apropójából a tanévnyitón és az ünnepélyes teremátadón az ExxonMobil képviseletében két neves vendéget: Toby Hayst (az ExxonMobil PMI Product Accounting Process Managerét) és Romke Noordhuist (az ExxonMobil Lead Country Managerét), míg a regionális vállalati szféra képviseletében Rabb Szabolcsot, a Pécs-Baranya Kereskedelmi és Ipar Kamara főtitkárát köszönthettük.

Rabb Szabolcs, a Kar Alumnijaként arra bíztatta az elsőéveseket, hogy éljenek a Pécsiközgáz nyújtotta lehetőségekkel. Beszédében kiemelte, hogy a szakmai tudás mellett a legfontosabb képességeket most kell elsajátítaniuk, mint a kreatív gondolkodás és problémamegoldást, a váltásra, újításra való nyitottságot. „Pécs egy szellemi műhely, ahol számos gazdasági innovációs projekten dolgozunk a Közgazdaságtudományi Karral együttműködésben.” Ennek előnyeit a Pécsiközgáz hallgatói is élvezhetik, hiszen számos hazai és nemzetközi karrierlehetőségek megnyílik előttük.

Dr. Szűcs Krisztián, a Közgazdaságtudományi Kar dékánhelyettese is megerősítette ezt a gondolatot, mindemellett beszédében hangsúlyozta, hogy:

„Piacképes tudású, a munkaerőpiac által igényelt képességekkel és készségekkel rendelkező közgazdászokra mindig, de ma különösen nagy szüksége van a gazdaságnak. A pécsi diploma hírét a versenyképesség alapozta meg az elmúlt években. Karunk évek óta a felsőoktatási rangsorok élén áll, az oktatás hagyományosan magas színvonalú, de ami talán még ennél is biztatóbb, hogy az elhelyezkedési mutatók alapján sikerrel készítjük fel hallgatóinkat a munkaerőpiaci versenyre és az üzleti életben való helytállásra.”

A rendhagyó ünnepség tökéletesen szemlélteti a Közgazdaságtudományi Kar törekvéseit, így az egyre szorosabbra fonódó viszonyát mind a regionális mind a nemzetközi színtéren tevékenykedő vállalatokkal.